sunnuntai 14. elokuuta 2011

Pimeetä...

Perjantaina vietin esikoisen kanssa kaksin leffailtaa. Katsoimme elokuvaa ja juteltiin ajatukset halki menneestä viikosta. Alkanut eskari, uudet kaverit ja muutenkin muuttunut arki oli saanut tytön mietteisiin ja olikin hyvä, että saimme puhuttua. Oli mukava rauhallinen äiti-tytär hetki. Myöhään illalla istuimme iltaa nuotiolla. Pötkötettiin teltassa katsomassa yötaivaalle, että näkyykö tähdenlentoja. Tänä viikonloppuna niitä nimittäin piti näkyä tavallista enemmän. Yö oli kaunis. Kovin viileä tosin ja niinpä telttaan jäi nukkumaan vain nuorimmaisen nalle meidän muiden suunnatessa sisälle.

Yö jatkui parvekkeella lyhtyjen loisteessa, lasten jo nukkuessa. Jännä miten öisin keskustelut muuttuu aina omituisiksi. Jostain arkisesta alkanut juttu päätyy aina yliluonnollisen pohtimiseen, maailman ihmettelemiseen tai sitten aivan ylityhmiin vitseihin. Noh, onhan se mukavaa mennä nukkumaan kun on maha kipeä nauramisesta:D Mutta hieman epäillyttää oma älykkyys kun tajuaa puhuvansa kiinaa miehen kanssa joka osaa sitä yhtä paljon kuin minäkin. Eli ei yhtään:D

Tuosta meidän parvekkeesta on tullut kyllä todellinen "olohuone". Laittelin sinne yksi päivä verhoja, toin lisää tyynyjä ja vilttejä. Keväällä laitetut kurkunsiemenet ja tomaatintaimet ovat muuttuneet melkoiseksi viidakoksi. Parvekkeella kasvaa tomaattia, kurkkua ja paprikaa. Salaatit on kaikki syöty, mutta niitä melkein ehtisi laittaa lisää. Amppelimansikka tekee mansikoita melkoisen paljon ja niitä onkin ihana napsustaa tuolla oleskellessa. Saapa nähdä kuinka pitkälle syksyyn nuo kasvit jaksavat vihertää? Olen viikonlopun ollut tohkuna pihan antimista. Lauantaina syötiin pottuja omasta maasta, tehtiin mehua mustaviinimarjoista ja popsittiin omenoita puusta. Salaattitarvikkeihin löyty apu parvekkeelta ja päädyimme loppujen lopuksi kokeilemaan omppumehunkin tekoa. Minulla ei ole koskaan ennen ollut omaa pihaa, joten onhan tämä ihmeellistä!!

Viikonloppuna loistanut täysikuu oli kyllä piste iin päälle. Olen usein ennenkin sanonut tätä, mutta sanon uudelleen: Rakastan täysikuuta. Sen tunnelma on niin romanttinen ja mystinen.

Pimeäkin tuntuu pitkän valoisuuden jälkeen hyvälle. Kynttilät ja lyhdyt ovat päässeet täyteen toimintaan. Noh, onkait sitä ihminen taas pienestä onnellinen kun jaksaa hehkuttaa kynttilöitä:)

Parvekkeen viehätystä lisää se, että oven takana on meidän makkari. Jossain vaiheessa kolea pääsee hiipimään ja silloin on mukavaa suunnata lämpimän peiton alle.

Olemme harkinneet parvekkeelle lämpölampun tms. laittamista. Katsoin aivan ihanaa sähkötakkaa ja mietin, että sellainen olisi aivan ihana tuonne. Onko jollain kokemusta parvekkeen "lämmityksestä"? Haluatko suositella jotain?

Noh, sunnuntai jatkuu aivan yhtä rauhallisena kuin viikonloppu muutenkin. Alan kohta tekemään omenapiirakkaa ja suuntaamme pikku kävelylle.

Loppuillan asento on jokseenkin tuollainen!!

Rauhallista sunnuntaina teille kaikille. Ottakaa relasti ja eläkää hetkessä.

7 kommenttia:

Katja kirjoitti...

Taitaa se syksy pikkuhiljaa tulla. Aivan ihanat kisut :)

dibsukka kirjoitti...

Kisut on kyllä suloisia:)

Maikki kirjoitti...

Niin totta tuo, että jutut muuttuu aika usein yliluonnollisiksi ilta/yöhämärissä. Kauniita kuvia ja tunnelmia!

äiti kuudelle kirjoitti...

Totta joka sana :) Meillä tosin isot tytöt nukkuvat edelleen teltassa vaikka öisin on varsin viileää.... Makuupussi lämmittää. Mutta ompa ihanaa tämä syksynaika(kin). Parvekkeesta olisi kiva nähdä lisää kuvia jossain vaiheessa :)

dibsukka kirjoitti...

äiti kuudelle: En tiedä onko siellä katsottavaa valoisassa. Tuo nurkka mikä pikkuisen näkyy, on ok kuosissa, mutta toisessa nurkassa on miehen punttipenkki, painoja sun muuta:D Kaiken kruunu on ilmalämpöpumppu:D:D

Minsku kirjoitti...

Aivan ihanaa syksy fiilistelyä! Minäkin odotan syksyä jo, silloin elämä tuntuu alkavan ihan uudella teholla, liikunta harrastuksia ja muuta kivaa pukkaa... Ja syyskesän antimet ovat tietty ihan parasta. Miten olet saanut kurkun pärjäämään parvekkeella? Mulla ei ole kurkusta kokemusta mutta amppeli mansikasta on, se tuotti hyvän sadon. Toinen hyvä oli ruusupapu, eniten kai kaunis mutta kyllä siitä muutamaan salaattiinkin pavut noukittiin :)

Kiva blogi sulla!

Elisa kirjoitti...

kauniita kuvia ja tunnelmia <3